„В момента има пет центъра на власт и основният е при Румен Радев. Коалицията ще се казва ГЕРБ – СДС и ще е със същото управление. Румен Христов ще е съпредседател.“ Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседанието на членовете на парламентарната група. „Има такъв народ” от фаворит се превърнаха, на техния език, в на барабана малката пръчка. По позорен резултат, от този на БСП, в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП – БСП. Тогава си поставихме задача да ги победим и до този момент го правим. Те сега се държат, все едно са победили на избори. А долу-горе паритет между тези четири партии е еднакъв. Единственото, което имат повече от нас, е самочувствие. На базата на какво – не знаем, и народът не знае”, заяви той пред членовете на партията.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че са се увеличили цените на тока и на природния газ. Той обърна внимание и на ниската избирателна активност. Според него никоя партия не е била с по-проевропейска и по-продясна политика.

Борисов коментира и изявлението на финансовия министър Валери Белчев, който вчера на брифинг обяви, че пенсионерите ще получават още 6 месеца по 120 лв. допълнително и че минималната пенсия ще достигне 670 лв. Пo думите му ще бъдем вкарани в дълг.


Share Follow

Leave A Reply