Предотвратен е атентат срещу президента на Турция Реджеп Ердоган. Това съобщава CNN Tюрк като цитира заместник- председателят на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Турските специални служби са обезвредили бомба, която е можело да се взриви в град Сиирт, където се проведе митинг с участието на президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви Хамза Даг, заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Взривното устройство е било поставено под автомобила на полицай, работещ в Мардин. Планът е бил то да бъде взривено, когато Ердоган пристигне в Сиирт. Искаха да провалят митинга. Има такива, които се опитват да унищожат мирната среда, каза политикът в ефира на CNN Тюрк..

снимка: БГНЕС

Полицията е започнала разследване на инцидента. От взривното устройство и колата са взети отпечатъци. Полицията е започнала акция по издирването и залавянето на заподозрените. По непотвърдена информация, бомбата е трябвало да се взриви с дистанционно. За атентата съобщават и руските медии.


Share Follow

Leave A Reply