Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, критикува отново българското правителство и президенство заради Северна Македония:

Договорът за добросъседство с Република Северна Македония е толкова точно и ясно разписан във всяка една сфера, че просто трябва да се изпълни от двете страни. Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) беше ненужен, той показа само тоталния хаос, в който се намира държавата.

Той цитира подробно договорът за добросъседство и допълни, че България по онова време е имала огромно желание да помогне на тогавашната Република Македония.

Борисов заяви, че задачите, както на правителството така и на парламента, идват от президенството.  По думите му не е имало КСНС, след който премиерът да не се изкаже. Според него заседанието на КСНС е показало хаоса, в който се намира държавата.

Борисов определи поведението на председателя на НС, като безотговорно и в момента според него карантината е „спасително салче“ на президенство, правителство и парламент.

                                                                          Снимка: dariknews.bg

Борисов заяви, че инфлацията вече е над 30% в магазина и правителството не предприема никакви мерки. Той отправи критики и за решението на управляващите за пенсиите и затова, че около Нова године не е имало никакви противоепидемични мерки, „пуснаха хората да се заразяват“.


Share Follow

Leave A Reply