Стремежът на Община Пловдив е до края на годината да приключат основните ремонти в града. Строителните работи са тежки и отнемат много време, но прогнозите са, че до два месеца те ще бъдат приключени, обяви кметът на града Иван Тотев.

Едни от важните предстоящи проекти за Пловдив е изграждането на новите пътни връзки, свързващи южната със северната част на града. Водеща през последните седмици се превърна темата за събарянето на Бетонния мост. След срещата между местната управа и НКЖИ стана ясно, че преди да бъде махнато съоръжението ще бъде изградена връзката Модър-Царевец, пробивът под гарата и разширението на улица „Кукуш”. В проекта за пробива под Централна гара подземното съоръжение ще стига до улица „Тракия”, а покрай булеварда ще се направят локали от двете страни за директна връзка. Иван Тотев обеща, че за всеки един проект, по който се работи в Пловдив ще бъдат поставени табели, от които гражданите предварително да се информират. Какъвто е случаят и с ремонтите в центъра на града.

Иван Тотев

Иван Тотев

Голяма част от пловдивчани са на мнение, че ремонтите, които предстоят ще бъдат за облекчаване на трафика в града, а бетонния мост ще подобри връзката между двете части на града. Важният за Пловдив проект трябва да приключи през 2022 година, а цялата сума от 45 млн. лева ще бъде платена през европейските програми.


Share Follow

Leave A Reply